geschiedenis

jan Eigenlijk zijn de Rausbak’n al ontstaan in de begin jaren ’90 toen 4 jongens uit Dedemsvaart hun motorrijbewijs haalden.
Dit groepje, bestaande uit Wim, Jan en Wilfred Veerbeek en John Kogelman, waren al eens lid geweest van die andere plaatselijke club maar dit vonden ze toch maar niks.
Deze club vindt het koffie drinken om de 50 km tijdens een zondagtoerrit van 250 km belangrijker dan ’s middags weer op tijd in het cafe te zitten.
Nee, dat was niks voor hen, dus dit duurde dan ook niet langer dan een jaar. Het bleef dus bij het zelf organiseren van een rit, wat vakanties en weekendjes weg. Ondertussen gingen ze al heel wat jaren naar de T.T. in Assen, Rene vd Peppel was ook reeds ingeburgerd, maar nog nooit waren ze op een echt motortreffen geweest.
Aangezien 80% van hen op een Moto Guzzi reed lag het voor de hand dat het dus een Guzzitreffen werd. Dus in 1996 was het een feit,ze gingen voor het eerst naar een treffen, het internationale Moto Guzzi treffen in Boxmeer, veel bier, mooi weer, groot feest en nog meer van dit alles.
Jullie snappen natuurlijk wel dat dit in goede aarde viel bij deze jongens, er werden dan ook al gauw weer plannen gemaakt voor het volgende jaar.
Er moest natuurlijk een officiële naam en T-shirts komen, want iedereen moest natuurlijk weten wie ze waren.
Na veel denkwerk werd de naam MC Rausbak’n gekozen.
De naam rausbak slaat op asociaal, afgetrapt verbouwd scheurijzer, afgeleid van de verbouwde Guzzi’s die enkelen van hun bezitten. Er is zelfs een officiële datum en wel 1 april 1997.

triumph

gezinus

Clubblad

Begin 1999 had Jan V. het idee bedacht om eens een clubblaadje te maken en omdat we toentertijd nog al vaak in cafe Vitus vertoefden werd er na aanleiding van dat blaadje interesse getoond door meerdere bierdrinkende motormuizen uit dat zelfde cafe met de vraag of ze geen lid konden worden, natuurlijk kon dat! Lidmaatschapgeld van f 15.- (dacht ik) werd ter plekke nog bedacht.
En zo groeide het leden aantal in het eerste jaar naar 48 personen.

Treffens

jan

We werden steeds bekender met het motorwereldje en met name de treffens.
We gingen onderhand al naar treffens in Mander,Boxmeer en Hoogeveen, natuurlijk konden wij niet achterblijven en op 20 mei 2000 was het eerste Rausbak’ntreffen een feit.
Het was een zeer geslaagd treffen ( volgens sommigen het mooiste treffen ) Dit treffen vindt al vanaf het eerste jaar plaats bij de Fam. Te Velde achter op het land, zo ook het komende 8e Rausbak’ntreffen, we zijn de Fam. Te Velde dan ook zeer erkentelijk met het feit dat we al die jaren zonder problemen daar terecht kunnen.

solexClubhuis

Zoals een goede club betaamd moest er natuurlijk ook een clubhuis komen.
Maar waar, wie wou ons hebben als toch wel een beetje ruig bekend staande club.
We zaten tot dan toe in cafe’s als we moesten vergaderen, feesten enz. Dat was niet wat.
Er moest iets voor ons zelf komen, nu hadden we het geluk dat Harrie, 1 van onze leden, nog wel een stukje ruimte in 1 van zijn schuren had waar we een aantal m2 van mochten gebruiken.
Na goede afspraken gemaakt te hebben zijn diverse leden in de winter van 2001/2002 begonnen met het verbouwen/bouwen van ons clubhuis.
In het voorjaar van 2002 was het dan eindelijk zo ver, de opening van ons eigen clubhok! ( ook wel “Harrie’s Bar” genoemd ) Van hier uit worden nu diverse evenementen georganiseerd, zols de jaarlijks terugkerende feest/contributie avond.
Maar ook de dartavond, BBQ/drink avond zijn evenementen die we ieder jaar weer organiseren.
Ook kijken we ieder jaar de TT races vanuit ons clubhok.
In het verleden hebben we er ook carbid geschoten, gecrost/gecrasht in oude auto’s en we hebben er 2x een wintertreffen gehad.
Kortom ons clubhok is een aanwinst voor onze club.

Heden

gaittentje bouwen

Op 1 april 2007 bestaan we dan ook alweer 10 jaar, 10 jaar waarin we veel bereikt hebben en waarin veel is gebeurt.
Ook bij ons is de tijd niet stil blijven staan, internet is niet meer weg te denken tegenwoordig, en net als veel collega motorclubs hebben wij sinds kort ook onze eigen website, dit te danken aan “Webmaster Gait”.
Gait, mede clublid, heeft voor ons een website gebouwd die nog niet zo lang in de lucht is maar nu al veel bezocht wordt, gezien het aantal bezoekers op het forum. En dan te bedenken dat we begonnen zijn met een zelf uitgeprint clubblaadje, nu ik het daar toch over heb, voor deze historie heb ik alle oude clubblaadjes weer eens te voorschijn gehaald.
Wat daar allemaal in geschreven staat, je blijft lachen! En wat dacht je van al die DVD’s van onze treffens in de loop van de jaren, gemaakt door Hertog Jan, Geweldig toch!
Dus… 10 jaar MC Rausbak’n, we gaan dit vieren tijdens ons 8e Rausbak’ntreffen , maar ach, we hebben altijd wel wat te vieren en dat zal in de toekomst niet anders worden, we zijn tenslotte MC Rausbak’n!
John, april 2007

Lid worden ?

Je kunt mailen naar rausbakmc@ziggo.nl
Image brief.gif
Voor de prijs hoof je het niet te laten die is 30 euro per jaar
En je kunt naartuurlijk één van de leden aanspreken

computerPs: Dit verhaal over de geschiedenis van de club is veel langer maar het toetsenbord heeft het begeven door overbelasting.